Blogok

Ahol betekinthetsz a hétköznapjaimba.

CARL klippremier!

2021 őszén ültünk össze a CARL-os fiúkkal egy megbeszélésre. A srácok nagyon meg voltak elégedve az első videóval, amit készítettem nekik, ezért bizalommal kértek fel újra erre a feladatra. A koncepció és story átbeszélése és ötleteléseket követően helyszínkeresés következett. Szegeden forgattuk le a klipet, de nem szerettük volna érzékeltetni, hogy pontosan hol vagyunk. Nem azon volt a hangsúly, többek között ezért is láthatóak egyszerű utcaképek, bulijelenet egy lakásban és egy lakóház lépcsőfordulójában is. A legizgalmasabb mégis az volt, amikor egy 10 emeletes panelház tetején forgattunk. 

Dórival nagyon jó volt együtt dolgozni. Rendkívül fogékony és együttműködő volt a sok furcsa kérésünk ellenére is. Időt és energiát nem spórolva állt rendelkezésünkre.

A fiúk zenekari, tombolós jeleneteit a Grand Café Szeged koncerttermében tudtuk felvenni. Ismerős volt a terep, hiszen a srácok már vendégeskedtek ezen a színpadon. Led lámpák használatával és füstgéppel egy olyan kék aurát tudtunk kölcsönözni a teremnek, ami ideális volt a klip arculatához. 

Miután megtörténtek a forgatások, megkezdtem a vágást. Mivel a zenekar tagjait külön kellett felvennem, ezért szinkronizálás után magának a zenélős jeleneteknek ugrottam neki először. 

Ezek kidolgozása után jöhetett a történet mesélés rész. Válogatott snittekből, válogatott tempóban érkeztek a jelenetek. Megmondom őszintén szépen kirajzolódott az íve a történetnek. De persze ebben a részben voltak a legnagyobb buktatók is. Folyamatos észrevételezés és online/személyes egyeztetéseket kellett tartanunk a felmerülő kérdések megoldására. Ezért is gondolom azt, hogy nem csak a stáb, de az együttes is sokat tanult mind a forgatás során, mind pedig a vágóasztal mellett. 

Az utolsó munkafolyamat a sál "kékítése" volt. A nappali jeleneteknél nem jelentett problémát kiemelni egy színt az adott képen, sajna ugyanez az éjszakaiakra már nem mondható el. A közlekedési lámpák és összességében minden nemű közvilágítás meleg (narancs) színű árnyalatot képez a ruhákon és az embereken egyaránt. Nem beszélve az alacsony fényértékekről. Ezeknél a részeknél úgynevezett maszkolás vagy rotózás (rotoscoping) segítségével oldottam meg a feladatot. Ez egy időigényes procedúra, hiszen képkockánként kell kijelölni a képünk adott szegmensét. Ezért is hagytam ezt a feladatot a legvégére.

A végső simítások után el is készült a klip és te is megnézheted a youtube-on! Kövesd be a CARL együttest facebookon vagy instán, ha neked is tetszik a zenéjük. Ha további kérdésed lenne a háttérmunkákkal kapcsolatban, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot és örömmel megválaszoljuk azokat.